Bahan-bahannya:
250g mentega
90g gula kastor
1 biji kuning telur
260g tepung gandum
120g tepung jagung
50g tepung kastard
2 sudu besar susu segar
½ sudu kecil esen vanilla
¼ sudu kecil garam halus
Ceri/Chocolate coloured rice sbg topping
Cara membuat
1. Pertama sekali, pukul mentega, gula kastor dan garam sehingga kembang dan putih.
2. Apabila kembang, masukkan kuning telur dan esen vanilla. Pukul lagi sehingga sebati.
3. Kemudian, masukkan susu segar, tepung gandum, tepung jagung dan tepung kastard
4. Pukul sehingga rata dan sebati.
5. Masukkan doh ke dalam acuan samperit dan paipkan sehingga menjadi bentuk bunga
6. Letakkan chocolate coloured rice/ceri ke atas biskut.
7. Akhir sekali, bakar pada suhu 150°C selama 15-20minit sehingga masak.
Home
(Finding halal foods
arabic rice dishes
Hari Raya
iCookAsia
Resepi Biskut Semperit
Resepi Ramadan
Try Masak
Resepi Biskut Semperit | Try Masak | iCookAsia | Resepi Ramadan & Hari Raya
Saturday, 26 May 2018
Resepi Biskut Semperit | Try Masak | iCookAsia | Resepi Ramadan & Hari Raya
✔
Unknown
Diterbitkan 20:06
Artikel Terkait
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Blog Archive
-
▼
2018
(156)
-
▼
May
(11)
- Resepi Rendang Tok | Try Masak | iCookAsia
- Rendang Daging Minang | Try Masak | iCookAsia
- Resepi Rendang Ayam | Try Masak | iCookAsia
- Resepi Biskut Semperit | Try Masak | iCookAsia | R...
- HEALTHY SAMOSA CHICKEN - RAMADAN 2018 RECIPE - EAS...
- VERY SOFT SAMOSA RECIPE - WITH MEAT FILLING & POTA...
- Afghan Samosa - Easy Ramadan Recipe 2017 - Dunyas ...
- TRYING DURIAN FOR THE FIRST TIME IN MALAYSIA
- (OST TITIAN CINTA) Asfan Shah - Sumpah Cintaku [Of...
- Wany Hasrita - Menahan Rindu (OST Lelaki itu pemil...
- Sufian Suhaimi - Terakhir (Official Music Video wi...
-
▼
May
(11)
EmoticonEmoticon