Resepi Itik Panggang
Resepi : Itik Panggang
Olahan : Amie's Little Kitchen
Bahan-bahan:
1 ekor itik - bersihkan & toskan sehingga kering
5 cm halia - diketuk
7 biji bawang putih - ketuk
2 sudu makan mentega
Bahan pemerap:
1 sudu makan lada putih - tumbuk
3 ulas bawang putih - tumbuk
3 cm halia - tumbuk
1 sudu teh five spices
2 sudu makan sos tiram
1 sudu makan madu
2 sudu makan kicap manis Cap Kipas Udang
1 sudu makan serbuk pati ayam MAGGI Cukup Rasa
Cara:
1. Rebus itik bersama halia dan bawang putih ketuk sehingga empuk.
2. Keluarkan itik dan toskan seketika.
3. Lumurkan seluruh daging itik dengan bahan pemerap dan biarkan seketika.
4. Panggang itik di dalam oven menggunakan api sederhana selama 30 minit. Lumurkan dengan mentega sekiranya kulit itik kelihatan mengering. Jika suka kulit itik yang garing, boleh panggang lebih lama.http://salamisimon1.blogspot.my/2013/02/itik-panggang.html
Home
: Labuan Part 2 [FULL]
(Chef Ammar Ali's Recipe)
(돌솥비빔밥)
@ Johor
Itik Jelapang Padi - Majalah 3
Resepi Itik Panggang
Itik Jelapang Padi - Majalah 3
Thursday, 16 November 2017
Itik Jelapang Padi - Majalah 3
✔
Unknown
Diterbitkan 00:24
Artikel Terkait
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
EmoticonEmoticon