Friday, 7 April 2017

Taste Selebriti: FATTAH AMIN @ Selangor

..

LANDAK MASAK LEMAK CILI PADI
bahan-bahan:

1/2 ekor-dipotong
1  biji kelapa(diasingkan pati dan santan cair)
1 sb kerisik
2 batang serai-diketuk
5 ulas bawang putih-dihiris nipis
4 ulas bawang merah-dihiris nipis
1 inci halia-dipotong mancis
1 inci kunyit hidup-dikisar
1 keping asam keping
20 biji cili api-dikisar
sedikit serbuk kunyit
garam secukup rasa

cara-cara:

1)daging landak direbus dalam periuk sehingga kering airnya
2) setelah kering air rebusan..masukkan ,kunyit kerisik,cili api serai kedalam periuk tadi...
3)masukkan santan pekat dan kacau sebati.sentiasa dikacau dengan api perlahan..
3)apabila sudah kering..masukkan santan cair dan sentiasa dikacau ..
4)apabila sudah mendidih perasakan dengan garam secukupnya....
5)dah siap..tutup api hidangkan...
http://adf.ly/1m6cXs


EmoticonEmoticon